המעבר החד בין מצב חירום לשגרה

נפילת המתח – תגובת הגוף והנפש לאחר מתח מתמשך. החזרה לשגרה כסכנה שקטה. למה? בימים של מתח ביטחוני קיצוני, כאשר האיום האקוטי חולף באבחת הכרזה, ישנה ציפייה קולקטיבית מהחברה לשוב ל"נורמליות". ואולם, בעוד שהמרחב הציבורי נרגע, המרחב הפנימי שלנו נותר סוער.

קרא עוד  

על הצורך לחזור הביתה – גם כשהבית תחת סכנה

בתקופה הזו, כשישראל נמצאת בעיצומה של מלחמה, שדה התעופה סגור ועשרות אלפי ישראלים תקועים ברחבי העולם – מתחדדת תופעה עמוקה, אנושית וביולוגית: הצורך לחזור הביתה. גם כש"בית" נמצא באזורים תחת איום – רבים חשים דחף פנימי עז לשוב אליו. זוהי לא רק תגובה רגשית – אלא תגובה ביולוגית, פרימיטיבית, שמוכרת היטב גם בעולם החי. חזרה למקום הלידה (Natal homing / philopatry) היא תופעה שבה בעלי חיים בוגרים, לאחר שנדדו מאז שהיו צעירים, חוזרים למקום הולדתם כדי להתרבות. התופעה נפוצה בעיקר אצל בעלי חיים ימיים כמו צבי ים וסלמונים, אך קיימת גם אצל עופות נודדים ויונקים מסוימים.

קרא עוד  

מחושך לאור - יציאה מדכאון | ד"ר גלינה יאבסטטי קרצמר

מחושך לאור- יציאה מדיכאון. ד"ר גלינה יאבסטטי קרצמר, פסיכיאטרית מומחית, מסבירה לנו מהו דיכאון, איזה מערכות בגוף שותפות ליצירה או להגברה שלו. מה קורה בגוף שלנו והכי חשוב איך ומה קורה בדרך לצאת ממנו.

קרא עוד  

לכבוד יום האלמנות הבינלאומי - בחירות של אלמנה | פוסט | גלית קלפוס

'אלמנה? את לא נראית' .. זו אחת התגובות שמדי פעם גלית נתקלת בהן. איך אמורה להראות אלמנה?! לכבוד יום האלמנות, גלית קלפוס - מאמנת אלמנים ואלמנות לזוגיות חדשה, חולקת אתכם את הנקודה בה חייה השתנו, את הבחירה שיש לבחור (כי יש ברירה גם כשנראה שאין) ואיך אלמנה נראית;-)

קרא עוד  

להיות הורים להורים - מחלת הפרקינסון וכיצד מתמודדים ילדים להורים חולים | שרון פוסט רצבי

להיות הורים להורים - מה קורה כשאחד מההורים שלנו חולה ואנחנו הופכים להיות ההורה של ההורה שלנו? פתאום, באמצע החיים, כשאנחנו עסוקים בגידול הילדים, בזוגיות ובפיתוח הקריירה, אנו נדרשים לטפל בהורינו המבוגרים. התפקידים "מתחלפים" ועולה צורך בהתארגנות מחודשת שמשפיעה על כלל המשפחה.

קרא עוד  

אבל ואובדן - דרכי התמודדות וסימנים מזהים מתי האבל נורמטיבי ומתי יש להיעזר בטיפול? | אנה זוהר

אבל ואובדן - דרכי התמודדות וסימנים מזהים מתי האבל נורמטיבי ומתי יש להיעזר בטיפול? אנה זוהר מטפלת משפחתית ופרטנית בפסיכותרפיה המתמחה באבל אובדן ושכול מסבירה במאמר מפורט מהו אבל? איך מתמודדים עם אבל שנדמה שאיננו נגמר? מתי כדאי להניח למעטפת היומיום ולפנות לטיפול או להיות רגישים יותר לתהליך אבל של אחרים ולשים לב שיש לנסות ולעזור ?

קרא עוד